Een duurzaam product
dat beter is voor het milieu

Door met de hand gemaakte producten te leveren die voornamelijk bestaan uit natuurlijk materialen, wil ik een zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk product maken. Materialen die van de boom afkomstig zijn staan hierin centraal. Denk aan; Fineer, papier en mdf. Ik geloof in een toekomst van hout. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Bekijk dan deze pagina.

Fineer

In de fineer lampen komt de waarde van het gebruik van natuurlijke materialen goed naar voren. Fineer is een dun vel hout dat van een boom wordt afgesneden. Daardoor is het patroon in elk stukje fineer uniek. Van elke lamp is er maar één. Ik hoop dat de klant zicht daardoor meer gehecht voelt aan haar/zijn lamp. Met als gevolg dat er ook beter voor de lamp wordt gezorgd. Overige onderdelen van de lamp zoals pendels worden zoveel mogelijk gemaakt vanuit hout.

In de fineerlampen gebruik ik de volgende natuurlijke materialen:

  • Duurzaam fineer zonder toegevoegde formaldehyde
  • Biologisch afbreekbaar papier
  • MDF
  • Katoenen strijkijzersnoeren

MDF lampen

Met de mdf-lampen wil ik laten zien dat je uit een laagwaardig materiaal zoals mdf een hoogwaardig product kan maken. Het mdf werk ik af met beits. Door de manier waarop ik het beits aanbreng vormt er een structuur die overeen komt met hout nerven.

Europees mdf is gemaakt van hout dat wordt versnipperd tot vezels. Dit wordt samen met lijm geperst tot een plaat. Een groot voordeel is dat afvalhout en afval uit de landbouw goed gebruikt kan worden om dit soort platen van te maken. In Europa valt hier nog een grote slag te slaan. Wij kunnen een goed voorbeeld nemen aan Canada, waar al veel bedrijven te vinden zijn die afvalhout of landbouwvezels gebruiken om mdf van te maken. Mdf is in dat opzicht een product met veel potentie als het gaat om milieu.